Het Palet biedt als enige reguliere basisschool in de regio het diploma zwemmen aan.

Alle kinderen van groep 2 starten in september met zwemles in zwembad Aquarena. De kinderen worden met een bus vervoerd van en naar het zwembad. Gediplomeerde en ervaren instructeurs geven de kinderen zwemles in groepjes van maximaal 10 kinderen. Wie klaar is om diploma te zwemmen krijgt een uitnodiging mee voor de ouders. Samen met je klasgenootjes af zwemmen is natuurlijk een feestje!

Wie diploma A gehaald heeft kan direct door voor diploma B en later C.
Het schoolzwemmen gaat door in groep 3. In principe hebben alle kinderen eind groep 3 het complete zwem ABC gehaald. Er zijn af en toe kijkmomenten voor ouders zodat ze de zwemvorderingen van hun kind kunnen zien.

De ouders betalen voor de zwemlessen, maar betalen het laagste tarief uit de regio. De ouders worden ontlast van vervoer, aan-en uit kleden en de tijd in het zwembad zelf. De betaling kan in termijnen en ouders die financieel niet in staat zijn om voor zwemlessen te betalen kunnen een beroep doen op de participatiewebshop of stichting leergeld. Zo hoeven de kosten voor niemand een belemmering te zijn.